Bibliotheek

Ontdek onze schatkamer

Onze bibliotheek telt ruim 10.000 boeken over natuur en landschap, cultuurhistorie en duurzaamheid. Het is een van de meest veelzijdige en gespecialiseerde collecties over natuur en buitenleven in Nederland. Informatie van mineraal tot biosfeer en van milieufilosofie tot landschapsschilders, je vindt het allemaal in onze bibliotheek.

Wil je de boeken op je gemak bestuderen? Dat kan in onze rustige studieruimte. Alle informatiebronnen zijn altijd aanwezig omdat we geen uitleensysteem hebben.

Nieuwsgierig? Zoek hieronder in de collectie.

Vrienden

Mensen en organisaties die het studiecentrum een warm hart toedragen, kunnen Vriend van het Knooppunt Natuur en Buitenleven worden. Het is ook mogelijk om zo’n Vriendschap cadeau doen. Dankzij die steun kunnen wij de collectie beheren en het studiecentrum verder ontwikkelen.

Openingstijden

Het studiecentrum is geopend op vrijdag van 19.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en zondag eveneens van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het studiecentrum is tijdens openingstijden vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden in natuur en erfgoed.

Boekensteun

Met schenkingen van boeken zijn we altijd blij. Boeken die we al hebben worden gebruikt voor cursussen; gratis beschikbaar gesteld aan bezoekers of verkocht aan liefhebbers. De opbrengst komt ten goede aan de bibliotheek. Je kunt ook boeken adopteren. Op de site wordt dan bij zoekacties je (bedrijfs)naam zichtbaar bij het boek.