Lidmaatschap

Schatkamer vol natuurbronnen

Het Knooppunt Natuur en Buitenleven (KNB) heeft een unieke collectie boeken over natuur en landschap, cultuurhistorie en duurzaamheid. Met een KNB-lidmaatschap zijn die allemaal toegankelijk. Het lidmaatschap is nodig omdat de bibliotheek geen subsidie ontvangt. Met de lidmaatschapsgelden laten wij bijvoorbeeld boeken restaureren en houden we de collectie actueel.

Lidmaatschappen voor particulieren

Particulieren kunnen kiezen uit drie soorten lidmaatschappen.

  • KNB Maand, kosten: € 10,- per maand
  • KNB Jaar, kosten: € 25,- per jaar (365 dagen)
  • KNB JaarNatuurlijk, kosten: € 35,- per jaar, voor wie naast gebruik van de bibliotheek, korting wil op de activiteiten van Aardbalans, zoals cursussen, excursies en reizen.
    Voor huisgenoten (personen inwonend op hetzelfde adres als het lid) geldt een speciale regeling.


Als huisgenoot betaalt u slechts de helft van de prijs van een normaal lidmaatschap. ‘KNB Huisgenoot’ is altijd gekoppeld aan het lidmaatschap van uw huisgenoot die al een lidmaatschap heeft.
Verder profiteert u van dezelfde voordelen.

Wat krijgt u?

In alle gevallen krijgt u toegang tot een unieke collectie natuurboeken en kunt u gebruikmaken van een rustige studieruimte. Er is altijd iemand aanwezig om informatie en advies te geven over de boeken. Daarnaast heeft u gratis toegang tot de lezingen van Aardbalans.

Aanvragen lidmaatschap

Een lidmaatschap kunt u eenvoudig aanvragen op onze contactpagina.

Groepslidmaatschappen voor bedrijven​

Bedrijven kunnen een bedrijfslidmaatschap aanvragen. De kosten hiervan bedragen 750 euro per bedrijf. ‘KNB Bedrijf’ geeft maximaal tien van uw medewerkers recht op een heel jaar toegang tot de bibliotheek.

Instellingen zonder winstoogmerk, zoals stichtingen, verenigingen en scholen kunnen een instellingenlidmaatschap aanvragen. De kosten hiervan bedragen 250 euro per instelling. ‘KNB Instellingen’ geeft maximaal vijf van uw medewerkers recht op een heel jaar toegang tot de bibliotheek.