Opening studiecentrum

Na twee jaar klussen is eindelijk het moment aangebroken dat het Knooppunt Natuur en Buitenleven haar deuren zal openen. Vanaf half oktober zal het studiecentrum tijdens openingstijden vrij toegankelijk zijn voor alle geïnteresseerden in natuur en erfgoed. In eerste instantie zal dat zijn op vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zondag eveneens van 14.00 tot 17.00 uur. Het eerste weekend dat wij geopend zijn voor publiek is op 13, 14 en 15 oktober.

Het studiecentrum is een verborgen Veluwse schatkamer vol informatie over natuur en landschap, cultuurhistorie en heemkunde en milieu en duurzaamheid. Naast ruim 10.000 boeken telt de collectie duizenden andere objecten waaronder kaarten, tijdschriften en naturalia zoals gesteenten en mineralen.

Behalve een leeszaal is er een cursusruimte waar vanaf begin 2024 weer activiteiten worden georganiseerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in het studiecentrum. Wij hopen met dit alles van toegevoegde waarde te zijn voor de groene Oranjestad Apeldoorn en voor de Veluwe en natuur, mens en erfgoed met elkaar te verbinden.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.aardbalans.nl   Daar kun je ook online zoeken in onze (boeken)collectie (via het boekicoontje rechtsboven).