Week van de Groene bibliotheek

Over deze activiteit

Nederland kent diverse ‘groene’ bibliotheken. Dat zijn bibliotheken waar natuur en landschap het leeuwendeel van de collectie vormen. Je vindt ze bij provinciale natuurmusea, bij bekende landelijke instellingen als Naturalis en Teylers Stichting, maar ook bij minder bekende organisaties zoals de Heimans en Thijsse Stichting. Om deze bijzondere collecties de aandacht te geven die ze verdienen, heeft de KennemerNatuurBibliotheek de week vanaf woensdag 4 oktober (Wereld Dierendag) tot en met dinsdag 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) uitgeroepen tot ‘Week van de Groene bibliotheek’.

In dat kader is de KNB extra geopend en zijn er tal van activiteiten in onze bibliotheek: 4 oktober natuurboekencollege, 5 oktober determineren, 6 oktober natuurgedichten, 7 oktober bibliotheekschatten, 8 oktober natuur- en volksverhalen, 9 en 10 oktober natuurboekenverkoop. Alle activiteiten zijn gratis, maar i.v.m. beperkte zaalcapaciteit is aanmelding noodzakelijk.

[afbeelding uit: Brehm, A.E. (1884) Brehms Thierleben Kolorirte ausgabe, deel 9, ongewervelden 1: insecten, plaat vlinders]

 

Locatie

Informatie

Aanmelden