Week van de Groene bibliotheek

Over deze activiteit

Nederland kent diverse ‘groene’ bibliotheken. Dat zijn bibliotheken waar natuur en landschap het leeuwendeel van de collectie vormen. Je vindt ze bij provinciale natuurmusea (o.a. Natuurmuseum Brabant), diverse universiteitsbibliotheken (o.a. UvA/Allard Pierson en WUR), bij bekende landelijke instellingen als Naturalis, Teylers Stichting en Artisbibliotheek, maar ook bij minder bekende organisaties zoals de Heimans en Thijsse Stichting. Om deze bijzondere collecties de aandacht te geven die ze verdienen, heeft het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn de week vanaf woensdag 4 oktober (Wereld Dierendag) tot en met dinsdag 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) uitgeroepen tot ‘Week van de Groene bibliotheek’.

In dat kader is het Knooppunt Natuur en Buitenleven extra geopend en zijn er tal van activiteiten in onze bibliotheek: 4 oktober determineren, 5 oktober natuurboekenverkoop, 6 oktober natuurboekenverkoop, 7 oktober natuurpoëzie, 8 oktober natuur- en volksverhalen, 9 oktober natuurboekencollege en 10 oktober het oude natuurboek. Alle activiteiten zijn gratis, maar i.v.m. beperkte zaalcapaciteit is aanmelding noodzakelijk. Kijk bij de specifieke activiteit voor meer informatie.

[afbeelding uit: Brehm, A.E. (1884) Brehms Thierleben Kolorirte ausgabe, deel 9, ongewervelden 1: insecten, plaat vlinders]

 

Locatie

Informatie

Aanmelden