Bibliotheek

Ontdek onze schatkamer

Onze bibliotheek telt ruim 10.000 boeken over natuur en landschap, cultuurhistorie en duurzaamheid. Het is een van de meest veelzijdige en gespecialiseerde collecties over natuur en buitenleven in Nederland. Informatie van mineraal tot biosfeer en van milieufilosofie tot landschapsschilders, je vindt het allemaal in onze bibliotheek.

Wil je de boeken op je gemak bestuderen? Dat kan in onze rustige studieruimte. Alle informatiebronnen zijn altijd aanwezig omdat we geen uitleensysteem hebben.

Nieuwsgierig? Zoek hieronder in de collectie.

Lidmaatschap

Voor particulieren hebben we verschillende soorten lidmaatschappen. Er zijn ook groepslidmaatschappen voor bedrijven en instellingen. Daarnaast kun je een lidmaatschap cadeau doen. Dankzij de lidmaatschappen kunnen wij de collectie onderhouden en uitbreiden.

Openingstijden

Vanaf half oktober zijn we geopend op vrijdag van 19.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en zondag eveneens van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het studiecentrum is tijdens openingstijden vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden in natuur en erfgoed.

Boekensteun

Met schenkingen van boeken zijn we altijd blij. Boeken die we al hebben, verkopen wij aan liefhebbers. De opbrengst komt ten goede aan de bibliotheek. Je kunt ook boeken adopteren. Op de site wordt dan bij zoekacties je (bedrijfs)naam zichtbaar bij het boek.