KennemerNatuurBibliotheek

Ontdek onze schatkamer

De KennemerNatuurBibliotheek heeft ruim 10.000 boeken over natuur en landschap, cultuurhistorie en duurzaamheid. Het is een van de meest veelzijdige en gespecialiseerde collecties natuurboeken in Nederland. Informatie van mineraal tot biosfeer en van milieufilosofie tot landschapsschilders, je vindt het in de KennemerNatuurBibliotheek.

Wil je de boeken op je gemak bestuderen? Dat kan in onze rustige studieruimte. Alle natuurinformatie is altijd aanwezig omdat we geen uitleensysteem hebben.

Nieuwsgierig? Zoek hieronder in de collectie.

Lidmaatschap

Voor particulieren hebben we verschillende soorten lidmaatschappen. Er zijn ook groepslidmaatschappen voor bedrijven en instellingen. Daarnaast kun je een lidmaatschap cadeau doen. Dankzij de lidmaatschappen kunnen wij de collectie onderhouden en uitbreiden.

Openingstijden

Leden van de bibliotheek kunnen op zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur bij ons terecht of zelf een gewenste bezoektijd afspreken. Een afspraak maken kan telefonisch of via het contactformulier.
Tijdens schoolvakanties is de bibliotheek gesloten.

Boekensteun

Met schenkingen van boeken zijn we altijd blij. Boeken die we al hebben, verkopen wij aan liefhebbers. De opbrengst komt ten goede aan de bibliotheek. Je kunt ook boeken adopteren. Op de site wordt dan bij zoekacties je (bedrijfs)naam zichtbaar bij het boek.